keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Lounaaksi uunilohi kasvispedillä

Kesäloma on alkanut. Kesän vietän miesystäväni luona ja lapsuuden maisemissa. Tavaraa on paljon mukana, mutta askartelutarvikkeet saivat jäädä pois. Eiköhän tässä muutakin tekemista ole. Eli askartelupäivityksiä ei ole kesän aikana luvassa.

Tänään tein lounaaksi kotivinkin Vartissa valmista-sarjasta nappaamani ohjeen mukaan lohta. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut ruohosipulia ja fetaa, muutoin menin ohjeen mukaan.

Ohje (4 hengelle)
lohta n. 150 g hengelle
1 kesäkurpitsa
250 g pakastepapuja
feta
öljyä
mustapippuria
suolaa
sitruuna
ruohosipulia

Paloittele lohi annospaloiksi. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja sulata pavut. Voitele uunivuoka. Asettele kesäkurpitsat ja pavut vuokaan ja makusi mukaan fetapaloja. Valuta niiden päälle hiukan öljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Asettele lohipalat kasvisten päälle. Mausta lohet suolalla ja mustapippurilla. Valuuta lohen ja kasvisten päälle yhden sitruunan mehu ja ruohosipulisilppua. Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi.